torstai 26. tammikuuta 2012

Pieni muutos, suuri ilo



Pyöräytettiin kuistin järjestystä hieman uusiksi, ja samalla sai isän alakoulussa tekemä lipasto uuden maalipinnan. Kuistin naulakko jäi edellisiltä asukkailta, ja se sai muuton jälkeen jäädä paikalleen, tähän asti. Minua on aina jurppinut, kun kuistilla ei mahdu edes kunnolla kääntymään, saatika sitten pukemaan kenkiä tai takkia. Uuden järjestyksen myötä, tuntuu kuin olisi saatu jostain lisää neliöitä. Ja onhan tuo pikkuisen viihtyisämpikin.
 
Kuisti ennen..

Kuisti jälkeen!


Pari pienen pientä hankintaa tuli tehtyä uuden ilmeen innostamana...

Söpö avainkaappi löytyi kirpparilta.

Juuttikorit on kevään uutuuksia töistä.


Lipastolla on sen verran tunnearvoa, etten halunnut sitä ihan uusiksi laittaa, saatika että siitä luopuisin. Sininen väri oli vaan aika räikeä minun makuun, joten päätin maalata ainoastaan sen piiloon. Samalla kultaiset vetimet lähtivät vaihtoon. Uudet kuppivetimet löytyivät Clas Ohlsonilta. 

 Tässäpä lipasto ennen ja jälkeen.

Nyt sitten pakollinen tauko kotona häärimiseen. Viikonlopuksi kun suunnataan seuraamaan J:n ja kumppaneiden jääkiekkoturnausta. Oikein mukavaa viikonloppua kaikille!



perjantai 20. tammikuuta 2012

Keittiön hylly


Olen pitkään halunnut keittiöömme hyllyn, jolle voisin laittaa esille kaikenlaista kivaa. Meillä on avokeittiö, ja siinä on pääosin kaappitilaa ja työtasoja joten kivoille esineille ei ole ollut mitään paikkaa. Keittiön ikkunaseinä on aika tylsä. Mietin pitkään sen tapetoimista, mutta koska näkymä on suoraan olohuoneeseen, niin en halua sotkea mitään kuviota enää siihen mukaan. Siispä tuunasin hyllyn ikkunan päälle, koska siellä oli reilusti tilaa. Suunnitteilla on vielä valkoiset salusiiniverhot, koska ikkuna on suoraan kadun puolelle. Ne suojaavat sitten mukavasti kun pöydän ääressä istuskellaan, varsinkin kun ulkona on pimeää.


Ikkunaseinä ennen...

Ja jälkeen! 
Vanha kulunut lauta löytyi ulkovarastosta. Se on hieman kiero, mutta se ei haittaa. 
Mielestäni se antaa vaan hyllylle hieman enemmän luonnetta :)

Nyt takaisin kuistin kimppuun. Lipasto on kuivumassa, joten eikun odottelemaan J:tä kotiin siirtämään seinänaulakkoa. Huomenna täytyy vielä poiketa Clas Ohlsonille hakemaan lipstoon uudet vetimet. Siispä ensi kerralla kuvia valmiista ilmeenmuutoksesta.

keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Mökkihöperyys iskee


Olen ollut flunssan kourissa jo kohta viikon. Jouduin myöntymään ja jäämään kotiin viime sunnuntaina. Siitä asti olen kotona kärvistellyt ja levännyt. Siispä multa alkaa pikkuhiljaa pää hajoomaan, koska en pääse liikkeelle ja touhuamaan.Olen katsonut elokuvia ja tallennettuja suosikkisarjoja. Olen lukenut kirjan, jonka ahmaisin kahdessa päivässä kannesta kanteen. Mutta ei auta, kädet oikein syyhyää päästä vihdoin niiden hommien kimppuun joita olen innolla odottanut. Melkein äsken sorruin, ja meinasin lähteä piharakennukseen hiomaan lipaston laatikoiden etulevyjä, mutta onneksi tulin järkiini. Tänään on nimittäin ensimmäinen päivä, jolloin ei ole ollut kuumetta. Pitääkseni itseni kurissa, ja sisätiloissa suht rauhassa, päätin leipoa sämpylöitä. Huomenna voikin sitten päästää itsensä tuskista, ja alkaa oikein kunnolla kotoilemaan :)

Ohje oli ihan perussettiä Pirkka sämpyläjauhopussin kyljestä otettu. Mutta maistuvat ne aina niin hyville!!



maanantai 16. tammikuuta 2012

Edith mummon muistolle



Tänään sain surullisen uutisen, että rakas suomenmummoni on nukkunut pois. Tämä uutinen ei tullut läheisille shokkina, vaan olemme osanneet varautua tähän päivään jo pidemmän aikaa. Surun ohella mieleen tulvii ennemminkin muistoja. Ihania muistoja. Synnyin ja vartuin Ruotsissa, joten meillä oli sisarteni kanssa mummot molemmin puolin Pohjanlahtea. Siispä mummomme olivat suomenmummo ja ruotsinmummo.
Ruotsimummoni poistui keskuudestamme jo muutama vuosi sitten. Hän oli äitini äiti. 

Muistan kun matkustimme Ruotsista Suomeen mummoni luokse vierailulle. Minusta tuntui aina kun olisi matkustanut taaksepäin ajassa. Meillä oli kotona Ruotsissa uusi talo, uusine kalusteineen, joten mummon asunto vanhoine kalusteineen ja tavaroineen viehätti valtavasti. Kerrostalo jossa hän asui sijaitsi pienessä kylässä, mäen päällä, mäntyjen keskellä. Siellä naapurin mummot juttelivat, ja pihalla syötimme lokeille kovia rinkeleitä. Kerran "muutimme" mummon parvekkeelle leikkimään köyhiä. Mummomme kuitenkin sääli meitä sen verran että teki eväsleivät vähäosasille.

Ne vanhat tavarat viehättävät minua edelleen. Esittelen tässä nyt minulle toinen toistaan rakkaampia esineitä, joita sain mummoltani, kun hän joutui muuttamaan lopullisesti asunnostaan hoitokotiin.
Tunnearvo on näillä ihanilla esineillä määrittelemätön.


Mummon virkatuista lakanakoristeista tein taulun makuuhuoneeseen

Virkatut kaitaliinat oli kun tehty yläkerran molempiin oviin
Vanha lasimaalaus. Tekijää en valitettavasti tiedä
Vanha sähkösilitysrauta
Näiden käyttötarkoitusta voitte arvailla. Itse en olisi arvannut!
Tämä on minulla käytössä jatkuvasti. Ihana makeisille tai pikkuleiville.
Nämä ovat ylitse muiden. Arabian kermakko & sokerikko olivat mummon ja ukin häälahja.
Kuva minun isästä pienenä



Lähti lentoon enkeli hellä taivaan,
tuli luokse väsyneen, sairaan.
Kosketti hiljaa posken nukkaa,
silitti hellästi hopeista tukkaa.
Nosti siivilleen hänet armaan,
vei turvaan paikkaan tähtien taa.  
Luokse Jumalan kaikkivaltiaan.

lauantai 14. tammikuuta 2012

Muratti uudessa lookissa

Tammikuu... ei vaan oikein sytytä. Joulu on takanapäin, mutta kunnon kevääseen on liian pitkä aika. Mun puolesta joulukuusta, voitais ihan hyvin hypätä suoraan maaliskuuhun. Mutta jotta saa ajatukset pois tylsästä talvesta, on keksittävä jotain muuta mukavaa puhaa. Nyt on siis pää täynnä kaikenlaisia ajatuksia ja ideoita kotiin. Kun vaan aika (ja raha) riittäisi kaiken toteuttamiseen. J on jo ihan täynnä mun loistavia suunnitelmia, mutta pienellä sulattelulla ja suostuttelulla, saan aika usein tahtoni läpi :) Mutta olen tehnyt päätöksen, että tuhlata ei tarvi, vaan voi pienillä muutoksilla ja tuunauksilla, saada aikaan kivoja muutoksia.
Edessä olisi 3 lipaston maalaaminen ja vedinten vaihto, sekä kuistin pieni uudistus. Siihen on varattu toinen ensi viikon vapaapäivistä mutta nyt joudun siis tyytyä pieneen näpertelyyn.
Siispä jouluna saadusta kukka-asetelmasta nappasin Muratin uuteen ruukkuun, ja lopputuloksesta tuli oikein kiva.

Ennen
Jälkeen

tiistai 10. tammikuuta 2012

Kurkistus menneeseen

Mennyt vuosi oli monelta osin aika vaikea, mutta hyviäkin hetkiä se sisälsi paljon. Yksi ylitse muiden oli Irwinin saapuminen taloon. Viime kesä oli meidän ensimmäinen kesä tässä talossa. Oli erittäin mielenkiintoista seurailla mitä maasta nousee, varsinkin kun edellisenä syksynä koko piha käännettiin ylösalaisin salaojituksen yhteydessä. Viime kesänä oli tarkoitus rakentaa etupihalle terassi, mutta kauan kaivatun Broholmer-pentueen syntymä muutti terassibudjetin koiranpentu rahastoksi.
Viime talvi oli aika haastava vanhassa talossa, ja puita kului paljon. Luntakin oli niin paljon, ettei oikein tiennyt mihin sitä työntäisi. Tätä joulua sai sitten taas viettää mustan maan merkeissä.
Tervetuloa uusi vuosi ja uudet kujeet. Paljon on suunnitteilla, ja päivittelen meidän pienempiä ja suurempia projekteja sitä mukaa kun niitä syntyy.Ensi viikolla pitäisikin aloittaa eteisen "muutosta" eli pientä fiksaamista, ja järjestelyä. Mutta siitä lisää sitten myöhemmin. Kokosin pieniä hetkiä vuoden 2011 varrelta, joten tässä pieni kurkistus menneen vuoden muistoihin.


Jäätävää

Lumen saartamana


Irwin & naapurin setterit
Kieloja pyöräreitin varrelta



"Terassi"
RAKASTAN Pioneja

Kurjenmiekat saunan seinustalla ihastuttavat       
Syreenien huumaa

Uskolliset Pelargoniat
Grillattua siiderikanaa mökillä
Irwin hullaantui puolukoihin
Puolukka-kinuskikakku J:n synttäreille
Itsenäisyyspäivänä
Vaaleanpunaista rakastavalle naapurille


Siinäpä aikamoinen kuvapläjäys. Ihanaa alkanutta vuotta!!



sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Mais Tex


Tässä meidän mamma. Minun isän ex-ravuri, joka kantaa tällä hetkellä ensimmäistä varsaansa, jonka on määrä syntyä keväällä. MT on päässyt hienon kilpauransa jälkeen viettämään leppoisia eläkepäiviä isäni luokse. Olen sillä ratsastellut, mutta koska se ei ole ratsuna paras mahdollinen, päästin sen mammalomalle jo aikaisin. MT rakastaa harjaamista ja hellittelyä, mutta lenkillä sillä on niin vahvasti kilpahevosen tulisielu, joten se ei oikein jaksaisi minun rauhallisia maastolenkkejä. Sitten kun siellä nurkilla lymyilee niitä pelottavia lehmiäkin. Olemme siis siskoni kanssa ajatelleet hankkia ensi kesäksi MT:lle kaverin, ja meille ratsun jolla voidaan käydä ratsastamassa. Eihän siitä hevoskärpäsen puremasta parane, jos se on joskus päässyt puraisemaan.




Tällä hetkellä voidaan jo huomattavasti paksummin, kuin näissä kesällä otetuissa kuvissa. Ei mene kun muutama kuukausi, niin saadaan ihana pieni varsa mukaan kuvioihin. Siis toivotaan vaan että kaikki menee hyvin. Täytynee ottaa ensi kerralla kamera mukaan, kun suuntaan maalle, niin saadaan vähän tuoreempia kuvia "mammamahasta".




lauantai 7. tammikuuta 2012

Porkkanakakku

2 munaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g voita sulatettuna
3 dl hienoa porkkanaraastetta
2 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
½ tl muskottia

kuorrute:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
75 g pehmeää voita
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon porkkanaraaste, kuivat aineet sekä voisula. Voitele ja jauhota kakkuvuoka, (n. 23cm halksijaltaan) ja kaada taikina vuokaan. 
Paista 200 asteessa n. 30-40 min. Kokeile kyspyyttä tarvittaessa tulitikulla, ja vahdi ettei pinta tummu liikaa.
Kumoa jäähtynyt kakku. Vatkaa kuorrutusaineet kuohkeaksi ja levitä kakun pinnalle.




Sydäntalvi



Tänään on selvästi tämän talven kylmin päivä. Tällä hetkellä mittarissa on lukema -15. Päivä vierähti kyllä töiden merkeissä, mutta nyt on sitten mukava vetäistä villasukat jalkaan, sytyttää kynttilät sekä takka, ja (yllätys) vähän herkutella. Isäntä ja Irwin lähtivät lenkille, joten nyt on hetki ihan omaa aikaa.
Loppiainen meni juhliessa J:n ukin 85 vuotis synttäreitä. Täytyy todella toivoa että itsekin näkee joskus tuollaiset lukemat. Juhlien jälkeen anoppi ja appiukko tulivat vielä meille sauaan. Heille tarjosin loppiaisaamuna leipomaani, ihanan mehevää porkkanakakkua. J toi yhtenä päivänä kotiin 3kg porkkanoita, koska olivat niin halpoja :) Hyvä tekosyy siis leipoa kakku, koska eihän kukaan jaksa syödä määräänsä enemmän raastettakaan.

perjantai 6. tammikuuta 2012

Rommilla terästetty suklaajuoma


4 dl kevytmaitoa
100g Taloussuklaata
 1 rkl kaakaojauhetta 
1 tl vaniljasokeria
4cl tummaa rommia (Bacardi)
kuohukermaa

Lisää maito ja suklaa kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaa sulaa.
Lisää kaakojauhe ja vaniljasokeri. Ota kuuma seos liedeltä, ja lisää rommi.
Kaada kuppeihin ja lisää pinnalle löysäksi vatkattua kuohukermaa.



Sulaa suklaa hulluutta


Ollaan nautittu vapaista nyt pari päivää, ja huomenna olisi vihdoin loppiainen. Ollaan kyllä raivattu joulu pois jo aikaisemmin, mutta tänään siivosin viimeisetkin havunneulaset nurkista.
En ole koskaan ymmärtänyt joulusiivousta.. Tuntuu niin turhalta työltä siivota ennen pyhiä, koska jouluna meillä ainakin tulee sotkua herkästi, kun suku ja ystävät käyvät kylässä. Eikä viitsi olla imurin kanssa joka välissä puhdistamassa piparinmuruja. Mun mielestä on ihana sitten joulun jälkeen tehdä kunnon siivous, ja tehdä tilaa uudelle.
Tänään siis kunnon työleiri pystyyn. Isäntä ja koira pihalle hommiin, Amy Winehouse soimaan, rätti ja moppi käteen. Muutama tunti siinä vierähti.
Illalla lähdettiin vielä Irwinin kanssa kunnon lenkille. Ulkona tuli lunta oikein urakalla, mutta muuten oli ihana ilma. Sen jälkeen päästiinkin saunaan.
Koko päivä on tehnyt taas mieli suklaata. Olen aina rakastanut suklaata, kaikissa muodoissa. Joulun jälkeen on taas vaikeaa palata normaaliin, kun ei saakkaan syödä suklaata päivittäin hyvällä omallatunnolla.
Mutta eihän mistään riippuvuudesta pääse kerralla, joten vielä tänä iltana annoin itselleni luvan yhteen suklaa-annokseen. Siispä valmistin meille ihanat suklaajuomat, joihin lisäsin lorauksen tummaa rommia.
Mikäpä voisi  päättää mukavan päivän paremmin. Laitan vielä reseptin jos houkuttaa kokeilla.

Ihastuttavat ihonhoito tuotteet suklaahullulle








torstai 5. tammikuuta 2012

Irwin

Esittelen teille Irwinin. Meidän 9 kuukautinen "vauva". Hän on rodultaan Broholmer.

Irwin 2kk ikäisenä

Irwin täydensi meidän perhettä viime vuoden toukokuussa, ja on tuonut meidän arkeen paljon hauskoja hetkiä, ja joitakin myös vähemmän hauskoja. Pahin tuholaisaika on vihdoin takanapäin, mutta vielä aika ajoin, hän jaksaa yllättää. Viimeisin oli muutamia päiviä sitten kun joulukuusenkoristeet saivat Irwinin mielestä jo lähteä.


Tuhotyö viime kesältä

Irwin rakastaa ruokaa ja ihmisiä. Ja varsinkin niitä ihmisiä jolta hän saa ruokaa :)
Suosikkityyppeihin kuuluu ilman muuta appiukko Matti, joka käy ruokkimassa ja leikkimässä, kun meillä on pitkä päivä töissä. Ulkona on ihan paras olla, mutta ainostaan jos joku on kaverina. Kaikessa pitää olla mukana, ja se saattaa joskus hieman hankaloittaa töitä jne.
Mutta kerronpa lisää Irwinin touhuista ja toilailuista kun siihen aihetta.

Irwin 8kk ja ensilumi