sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Hellepäivänä


Tämä aamu alkaa sateisena, niin kuin suurin osa tämän kesän aamuista. Mutta eilinen päivä oli juuri sellainen kun kesälomapäivän kuuluukin. Heti aamusta oli jo mukavan lämmin, mutta iltapäivästä oli mittarissa jo lukema +26 varjon puolella. Oltiin eilinen ihan kotona vaan. Leputtelin hieman selkäparkaani, jonka sain mukavasti jumiin, kun käytiin J:n kanssa keräämässä mustikat talteen iskän takapihan metsiköstä. Eilinen aamu menikin niitä siivotessa. Sen verran jätin pakastamatta, että sain välipalaksi ihanan mustikkamaidon.



Iltapäivällä kuumuus tuntui jo sen verran nahassa, että pidin hetken tauon, ja keittelin raparpereista mehua. Siitä tuli aivan mahtavaa janojuomaa, joten taidan kyllä keitellä sitä lisää, koska raparperia on niin paljon.
Ohjeen nappasin Soul Kitchen -blogista, koska se tuntui vaivattomalta ja hyvältä, kuten olikin.



Kohta lähdenkin köröttelemään Tampereen suuntaan, tervehtimään ystävää. Sille reissulle jäänkin vähäksi aikaa ja J liittyy seuraan alkuviikosta. Tiistaina käydään siskon kanssa katsastamassa asuntomessut, ja keskiviikkona meillä onkin Red Hot Chili Peppersin keikka Ratinan stadionilla. Sitä odotan innolla. Toivottavasti kelit suosii. 

sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Lomalla

Työnteko jääköön muille!

Vihdoinkin, kesäloma! Viikonloppuna otin todella itselleni aikaa, ja sain paljon tehtyä. Asioita jotka ovat muistuttaneet jatkuvasti itsestään, mutta en ole saanut aikaiseksi tehdä. Siivosin vaatekaapin ja hävitin sieltä kaikki turhat vaatteet. Vintinkin kolusin, ja kaikki risat kengät ja takit saivat lähtöpassit. Miksiköhän olen niitä edes säilyttänyt?? Pesin myös ikkunat, joka on mielestäni erittäin vastenmielistä puuhaa.



 Mutta jotta ei menisi ihan raatamiseksi, niin tänään oltiin Irwinin kanssa koko päivä pihalla, ja köllöteltiin auringossa. Tein myös loman kunniaksi aivan mahtavan makuisen kuningatar-juustokakun. Tyytyväinen olen erityisesti siihen, että en käyttänyt valmista reseptiä, vaan rohkenin kokeilla omaa luomusta.
Ainostaan muropohja ei ollut niin hyvä kun ajattelin, joten kannattaa varmaankin pysytellä keksipohjassa.

KUNINGATAR-JUUSTOKAKKU

180 g Digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia
(tai muropohja)

200g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk Valion kuningatar rahkaa
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 liivatetta
1 rkl omenasiideriä tai mehua
2 dl pakastevadelmia
2 dl pakastemustikoita.

Mansikoita
Mustikoita

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ne ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Laita liivatteet likomaan kylmään veteen. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon juusto ja rahka ja lisää sokerit. Nosta jääkaappiin odottamaan. Survo sulaneet vadelmat siivilän läpi, ja ota sose talteen. Tee sama mustikoille. Kuumenna siideri ja lisää liivatteet. Kaada liivateseos ohuena naruna kermaseokseen.
Lisää kermaseos pohjan päälle. Lisää mustikka ja vadelmasoseet kermaseokseen, ja pyörittele sitä veitsen avulla seokseen tehden marmorointikuvioita. Nosta jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mutta mielellään yön yli. Koristele ennen tarjoilua marjoilla.


Aurinkoisia päiviä!!

torstai 19. heinäkuuta 2012

Hiljaiseloa

 
Blogittaminen on jäänyt harmillisesti vähemmälle, kun tuntuu ettei ole oikein ollut mitään järkevää päivittämisen arvoista asiaa. Kelit tehneet varmaankin tehtävänsä. Mutta en ala nyt valittamaan keleistä, koska tuntuu ettei mistään muusta enää kuulekkaan. LOMA alkaa nyt lauantaina, joten siitä aion nauttia keleistä riippumatta. Pihalla en ole viitsinyt tehdä juurikaan mitään, koska odotan että meillä alkaa loman lopulla terassin rakennusprojekti. Ensi kesälle jää siis kukkapenkkien teko terassin yhteyteen. 

Ruokaa tulee kuitenkin valmistettua tasaiseen tahtiin. Jakaisinkin teidän kanssa erään ohjeen jonka löysin kun kokeilin lyhyen ajan karppaamista. Nyt koko karppaus suoraan sanottuna ärsyttää, koska siitä on suoranaisesti tullut hysteria. Mutta jotain hyvää siitä hetkellisestä mielenhäiriöstä koitui, kun löysin tämän herkullisen kesäkurpitsavuoan ohjeen.


Kesäkurpitsa-jauhelihavuoka



2 kesäkurpitsaa
400 g jauhelihaa
1 prk ranskankermaa
lihaliemikuutio
3 tomaattia
paprikajauhetta
pippuria
suolaa
juustoraastetta

Leikkaa kesäkurpitsa suikaleiksi. Laita suikaleet vuokaan, ja ripottele päälle suolaa. Paista jauheliha pannulla. Murskaa lihaliemikuutio joukkoon ja mausta makusi mukaan. Kun liha on kypsää, ota pannu liedeltä ja lisää ranskankerma. Lisää jauhelihaseos kesäkurpitsasuikaleiden joukkoon. Viipaloi tomaatti ja lisää vuoan pinnalle. Lisää lopuksi ohut kerros juustoraastetta. Paista 225 asteisessa uunissa n. 30min.



tiistai 10. heinäkuuta 2012

P niinkuin....

Polkka
 Pätkäsin kesän kunniaksi helpon polkkatukan, johon olen niiiin tyytyväinen.

Pioni
Jee, vihdoin on Pioni kukassa. Olin jo epäilevä kesän alussa kun Irwin pisti kavereineen sen alut matalaksi.


Pelargoni
Pelargonit kukkivat komeasti kun ilmat ovat vihdoin lämmenneet.

Pinaatti
Pinaattia on penkki täynnä. Kuvanottohetkellä on puolet jo napsittu parempiin suihin.

Pannari
Tarkemmin sanottuna pinaatti- kinkkupannari. Herkullinen iltapala, joka on vaivaton ja nopea valmistaa.

n.1 l tuoretta pinaattia
400g palvikinkkua palana
100 g voita
3 munaa
8 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Sekoita pannaritaikinan ainekset, vatkaa munat maitoon yksitellen. Lisää vehnäjahot pikkuhiljaa vatkaten munamaitoon. Lisää lopuksi suola. Anna turvota sen aikaa kun valmistat täytteet. Poista isoimmat kannat pinaatinlehdistä. Leikkaa lehdet pieneksi silpuksi. Sulata voi pannulla. Sekoita pinaattisilppu voisulaan ja ota pannu pois levyltä. Leikkaa palvikinkku pieniksi paloiksi. 
Kaada pannaritaikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Lisää pinaatti-voiseos. Ripottele päälle lopuksi kinkkukuutiot tasaisesti. Paista pannaria n. 30-40 min. Nauti sellaisenaan tai puolukkahillon kera.

sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Puutarhassa


Tällä hetkellä on puutarha ihanan vehreä, ja kasvit alkavat kukkia kilpaa. Olen aina yhtä innoissani kaikesta kukkivasta meidän puutarhassa. Tässä muutamia otoksia tämän hetken iloista. 

 Tällä pienellä kukalla on aina erityinen paikka sydämmessäni. Lemmikki, eli Förgätmigej on Dalslandin maakuntakukka. Dalsland on maakunta Ruotsissa, josta olen kotoisin.

Muurahaiset ovat yhtä mielissään Pionin nupuista, kuin minäkin.

Kellarissa talvehtineet Pelargonit ovat vihdoin alkaneet kukkia, myöhäisen kevään jälkeen.

Vaikka Puksipuu ei kuki, ilahduttaa se saunan ovella. 
Sen toivat lahjaksi kesän alussa vierailleet bloggaaja ystävät; Jennyn talon Jenny ja Jojon Jengin Jojo.


 Vanhaan grilliin istuttamani Akileija on nyt kivasti kukassa. 

Päivänliljan kukista saadaan nauttia vielä muutama päivä.

Tuoksuherneen kukkasia odotellessa

Saunan seinään löysin hauskan naulakon puutarhatyökaluille.

Lopuksi ihana ohje grillatusta salaatista, jonka kyytipoikana on pinaattia omasta penkistä.

- Kesäkurpitsaa 
- halloumia
- oliiviöljyä
- sormisuolaa
- 1 polar näkkileipä
- sitruunaöliiviöljyä
- balsamicoa (tummaa)
- tuoreita pinaatinlehtiä

Leikkaa kesäkurpitsa ja halloumi viipaleiksi. Mausta kesäkurpitsaviipaleet oliiviölyllä ja sormisuolalla. Grillaa kesäkurpitsat sekä halloumit grillissä. Paahda näkkileipä grillissä myös varovasti. Laita pinaatinlehtiä lautaselle ja mausta sitruunaöljyllä sekä balsamicolla. Kokoa päälle grillatut kesäkurpitsat ja halloumit. Murra päälle paahdettua näkkileipää. Nauti!


Nyt seuraamaan kummasta tulee jalkapallon uusi Euroopanmestari. 
Minun ehdoton suosikki on koko kisojen ajan ollut Espanja, joten nyt jännittää!