maanantai 30. joulukuuta 2013

Paljastuksen aika!


Niinkuin aikaisemmassa postauksessa lupasin, tässä tulee nyt hieman kuvia uudistuneesta vierashuoneestamme. Vieraille ei ole enää tässä talossa omaa kammaria, kun huoneen valtaa helmikuun alussa pieni prinsessa. Tai niin tohtori ainakin väitti, joten saa nähdä pitääkö paikkansa, vai täytyykö osa huoneen sisustuksesta laittaa uusiksi :) Olen tämän takaportin jättänyt auki kaiken varalta, joten jos ennustus meni pieleen, voi osan tavaroista korvata helposti vähän poikamaisimmilla sävyillä

.

 Olen täysin ihastuksissani Kapp Ahlin Newbie lastenvaatemallistosta, josta tekisi mieli kantaa kaikki kotiin.  Sitä edustaa roosa neulehaalari, pipo ja tumput. Vanha naulakko on kirpputorilöytö, ja on alkuperäisessä maalissaan. NG hoitoalusta on tilattu Lekmeristä. 


Kotiin kantamani Eco Tweed malliston tapetti sai vihdoin arvoisensa paikan.
Lepotuoli sopi huoneeseen hyvin pienen kokonsa ja keveytensä vuoksi, se hankittiin Sotkasta, sieltä on myös matto. Pöytä siirtyi alakerrasta toimittamaan hoitotason virkaa, mutta se saa jäädä huoneeseen pysyvästi sen jälkeenkin. Seinätarran tilasin Cocoette nettikaupasta. Puputyyny on Ellokselta.


Pinnasänky on löytö anoppini enon navetasta. Se hiottiin ja maalattiin Tikkurilan Helmi kalustemaalilla, sävyllä Coconut. Saman maalin sai pintaansa myös mummoltani peritty pikkuinen lipasto. 
Vaatekaappi, verhot ja valaisin ovat Ikeasta. Pallovalosarjan löysin joulumarkkinoilta ja ovat Kuopiolaisen käsityöliikkeen valikoimista. Nimeä en saa nyt millään mieleeni. 


Pupu yövalo on Jyväskyläläisestä Pienikamari puodista. Se sulatti kerralla sydämmeni, ja sen myötä innostuin sisustamaan huoneen enemmänkin pupu aiheisilla tavaroilla. Olen ihastunut Belle & Boo piirroshahmojen ympärille rakennettuun tuoteperheeseen, joten siitä se ajatus varmaankin lähti.  


Mobilen ostin Tori.fin kautta ja sen löysin todellakin pilkkahintaan. Vaaleanpunaiset lakanat ovat Ikeasta ja samoin kaapista pilkahtavat vihreät lakanat, jotka saimme tuliaisina appivanhemmiltani. 
Virkatun peitteen ostin Barcelonassa ollessani Zara Home liikkeestä. 
Kaapin rumat vetimet vaihdoin posliinivetimiin, jotka löysin Sisustus satiinista. 


Seinällä oleva lokerikko on myös kirpparilöytö. Hemnes lipasto tarttui mukaan Ikeasta. 
Pienen pupu aiheisen posliinilautasen olen joskus pienenä ostanut mummolleni lahjaksi.
Huopikkaat ovat siskontyttöni vanhat, ja odottavat vielä sopivia nauhoja. 
Valkoiseen lasikantiseen rasiaan maalasin osion liitutaulumaalilla, ja siinä pysyvät tutit tallessa. 


Nyt huone vaan odottelee asukastaan. Ensisänky on meillä myös oman makuuhuoneen puolella, mutta mielestäni oli jotenkin mukava saada vauvalle omakin huone valmiiksi ennen syntymää. Ehkä sen vuoksi että itsellekin tulisi asia todellisemmaksi, ja onpahan kaikelle tavaralle paikka valmiina.


lauantai 28. joulukuuta 2013

Hei hei joululle!

Siinä se taas meni hujauksessa ohi... Se menee aina yhtä nopeasti.. Itse pidän eniten joulun odotuksesta.
Siitä kun saa kaivella joulukoristeet vintiltä, ja odottaa ensimmäisen hyasintin kukintaa, maistella glögiä ja nautiskella herkuista, ilman joulupyhien ähkyä. Nyt kun joulu on vietetty, niin olen jo jouluisimmat koristeet pakannut takaisin vintille, odottamaan taas ensi joulua. Joulukuusi saa toki koristaa olohuonetta vielä uudenvuoden yli, mutta loppiaiseen asti tuskin yksikään koriste jää.

Lahjojen ostossa oltiin tänä vuonna tarkempia, ja sovittiinkin ettei aikuisten kesken vaihdeta lahjoja. 
Siltikin sain ihania pieniä juttuja sukulaisilta ja ystäviltä. 


Kaunis mistelinoksa toi joulutervehdyksen Jennyn talosta.


Valokranssi on tuliainen anopilta, ja se pääsi heti olohuonetta koristamaan.


Nämä ihastuttavat DIY kynttilät sain Jenniltä, joka emännöi Maailman tällä laidalla- blogia. 
Kynttilöiden ohjeen on hän jakanut blogissaan, ja ohjeen löydät täältä.


Ihanat villasukat on anopin villasukkatehtaalta. Pieni vinkki myös tässä vaiheessa, mitä on tapahtunut vierashuoneemme uudelle ilmeelle . Siitä enemmän seuraavassa postauksessa ;)

maanantai 23. joulukuuta 2013

Perinteet kunniaan

Joulun perinteet ovat varmasti joka suvulla ja perheellä erilaiset.
 Joulutunnelma rakentuu mielestäni juurikin noiden perinteiden kunnioittamisesta ja toistamisesta. 




Lapsuuden joulut ovat edelleen elävästi mielessäni. Muistan kuinka äiti valvoi aattoa edeltävän yön, tehden ruokia, koska ruotsista ei saanut perinteisiä suomalaisia jouluruokia, niin kaikki piti tehdä itse. Lihapullat ovat ainoa ruoka joka on kulkeutunut ruotsalaisesta jouluperinteestä omaan joulupöytään.
Aamuisin katsoimme sisarusteni kanssa Disneyn perinteistä joulukoostetta, ja Lumiukko piirretyn.
Joulupukin käytyä, rauhoittui meno, ja pääsimme touhuamaan omien lahjojemme kanssa ja vanhemmat saivat hetken itselleen.


Nyt on uusia perinteitä muodostunut mieheni perheen myötä, ja kaikki tavat ollaan saatu sulassa sovussa sopimaan yhteiseen joulunviettoon. Lihapullat ovat nyt siirtyneet taas minun mukanani heidän joulupöytään.
Olemme mieheni kanssa siinä mielessä hyvin samanlaisia että rakastamme ja kunnioitamme vahvasti perinteitä. Haaveena on löytää joskus sellainen koti, jossa voidaan viettää jouluja sitten vielä 50 vuoden päästä. Tämä pikkuinen talo on siihen auttamatta aivan liian pieni.


Huomenna aattoa vietetäänkin sisarusteni perheiden kesken. Tusinan verran aikuisia ja lapsia sulassa sovussa. Vaikka ulkona sataakin vettä, on jouluinen tunnelma, koska jouluruoat tuoksuvat, ja ympärillä on perhe.

lauantai 21. joulukuuta 2013

Valkeaa Joulua


Vaikka ulkona alkaa näyttää hetki hetkeltä mustemmalle, niin sisällä meillä on valkoinen joulu. Olohuoneessa on joulu rakennettu valkoisen ja hopean liitolla. Perinteitä rakastava mieheni piti enemmän viime joulun punaisesta asusta, mutta minulla lepää tässä silmä huomattavasti enemmän. 

Toki meiltä löytyy myös perinteisempää koristetta, 
mutta olohuoneeseen niiltä on tänä vuonna pääsy kielletty. 






Kolme yötä jouluun on... laskin aivan itse :)

torstai 19. joulukuuta 2013

Lahjomaton



Matkallani Tallinnassa näin eräässä sisustusliikkeessä aivan ihanan Fatboy Doggielounge koiranpedin.
Kas, siinähän ratkaisu meidän ikuisuus ongelmaan, löytää Irwinille tarpeeksi suuri, mutta tyylikäs peti.
Päätimme siis panostaa suurella kädellä koirulin joululahjaan ja minä pääsen vihdoin eroon vanhasta patjasta leikatusta rumiluksesta..... No ei mennyt ihan nappiin.

Irwinpä ei suostu jalallaankaan astumaan pedille, koska sisus kahisee ja päällinenkin on epäilyttävän liukas. Meidän herralla kun on myös painoa se rapiat +50kg, niin pedin sisus painui aina toiseen reunaan, ja lyttääntyi siitä kohti mihin se astui. Ei auta muu kun kaivella ruma vanha peti takaisin varastosta ja mietintämyssy takaisin päähän, mitä seuraavaksi yrittäisi.

sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Piirakkatalkoot


J:n myötä olen saanut joulunviettooni yhden jouluperinteen lisää. Heidän isän puolen suku on Pohjois-Karjalasta, ja perinteenä on ollut leipoa karjalanpiirakoita aina jouluksi naisväen voimin. Tämä tapa on sitten anopin myötä siirtynyt taas uudelle sukupolvelle. Tämän opin hän on nyt jakanut minulle ja kälylleni.

Tänään olikin sitten talkoot appilassa, jossa yhteisvoimin tehtiin yhteensä n. 360 kpl riisi- ja perunapiirakkaa. Olihan siinä taas oma hommansa, mutta aika menee siivillä jutustellessa ja kahvitellessa siinä ohessa.
Meillä homma toimii aikalailla liukuhinhna työskentelynä, jossa jokaisella on oma roolinsa.


Anoppi hoitaa taikinan teon.


Linjasto :)


Minä hoidan pastakoneen, sillä on kätevä "kaulita" piirakkapohjat.





Kälyni täyttää ja rypyttää (tässä autetaan hieman kun omilta töiltä ehditään)


Nyt näitä herkkuja on pakastimessa joulun pyhille yllin kyllin.



Tässä eräänä aamuna....



Lopuksi täytyy laittaa kuvia tästä upeasta auringonnoususta jonka ehdin tallentaa kameralla eräänä aamuna. Kauan se ei todellakaan kestänyt, mutta hetken aikaa oli taivas kun tulessa, ja näky oli henkeäsalpaavan upea!

sunnuntai 8. joulukuuta 2013

2. adventti

Tämä viikonloppu on ollut täynnä juhlallisuuksia. Torstaina vietimme työpaikan pikkujouluja. Kävimme Jyväskylän kaupunginteatterissa katsomassa Koukussa-näytelmä ja sen jälkeen menimme syömään hyvin, italialaiseen Trattoria ravintolaan. 


Perjantaina vietimme kotona itsenäisyyspäivää siskoni ja hänen miehensä kanssa. Mukana oli myös heidän pienen pieni poikavauva. Söimme hyvin, saunottiin ja rentouduttiin. Illalliseen olin kuitenkin panostanut, ja rakensin menun Suomi-hengessä. Alkuun oli poro-ruisnappi alkupaloja, pääruoaksi siikaa, puikulaperuna muussia, hunajaisia uunikasviksia ja kuohuviinikastiketta. Jälkiruokana aina varma juustoleipä ja lakkahillo. Ohjeen laitan alkupaloista sillä ne olivat erittäin hyviä, ja sopivat hyvin vaikka glögin seuraksi.


PORO ALKUPALAT 20-25kpl

200G ruohosipuli tuorejuustoa
100g poron kylmäsavupaistia
½ punainen paprika
ruohosipulia silputtuna
ruisnappeja

Kuutioi poro ja sekoita notkistetun tuorejuuston joukkoon. Leikkaa paprika pieneksi silpuksi ja sekoita paprika- ja ruohosipulisilppu myös joukkoon. Pyörittele ruisnapeille täytettä 2 lusikan välissä, ja tiputtele lopuksi päälle ruohosipulia koristeeksi. 

Oravallekin maistui herkut lintulaudan juuresta..

Tänään onkin 2 adventti, jota ei kunnioiteta muuten kun sytyttämällä toinen kynttilä. 
Sillä lepo on nyt tervetullutta. Ehkä syön muutaman Fazerin suklaakonvehdin, mutta muuten on herkut herkuteltu tämän viikonlopun osalta. 

sunnuntai 1. joulukuuta 2013

1 adventti

Ihanaa, joulukuun 1 päivä ja ensimmäinen adventti samana päivänä! 
Tämä jouluhullu sai eilen kunnon kimmokkeen joulumarkkinoilta. Kävimme siellä pikapyrähdyksen kahden ystäväni kanssa, mutta silti sain siitä sysäyksen aloittaa joulunvieton myös kotona. 



Ensimmäisen adventin kunniaksi sytytin ensimmäisen kynttilän. 
Plantagenista kävin myös hakemassa hyasintteja, sillä ilman niiden tuoksua, ei joulua vaan tule. 
Irwin lepäilee taustalla, sillä aamuinen havujen hakureissu lumisessa metsässä taisi viedä mehut kokonaan.


Havut laitoin vanhaan verkkolaatikkoon rappusille. 
Lyhtyyn pitäisi vielä löytää suuri lyhtykynttilä, jotka tuntuvat olevan kiven alla.


Ulkona satoi tänään isoja lumihiutaleita, kuin tilauksesta. 


Keittöönkin on eksynyt heppa. Ja vielä lisää hyasintteja!


Söin kerran näitä ihania puolukka-vanilja pullia ystäväni luona ja 
eilen päätin niitä itsekin tehdä glögin seuraksi. 
Ohjeen löydät linkin takaa. 



Hyvää alkanutta joulunodotusta kaikille!!!